Begravningsblommor

Även om en begravning är ett sorgligt tillfälle så är det samtidigt ett vackert sådant, där man i gemenskap med andra får ta farväl till den som gått bort. Just gemenskapen är mycket viktig för den som sörjer och det är just därför som en begravning kan vara en speciell stund av kärlek och stöd.

Oavsett om begravningen är stor eller liten så kan man uttrycka många av sina känslor genom att smycka den med blommor. Vackra blommor erbjuder också tröst till den sörjande och är ett sätt att hedra den bortgångne. Vilka blommor man väljer har att göra med ett olika faktorer: hade den bortgångne en favoritblomma eller -färg, tillhör man en viss kultur eller har man förmedlat ett budskap med ett vackert blomsterarrangemang. En enkel ros kan säga mer än en enorm bukett; alla har egen smak och egna tankar om vilka blommor man föredrar.

En av de vanligaste blommorna som man använder vid begravningar är lilja. Denna vackra, vita blomma står för renhet och själens oskuld, och det är just därför som ärkeängeln Gabriel brukar avbildas med en lilja i målningar som föreställer jungfru Marias bebådelse. En annan populär blomma är rosen, som man kan välja i olika färger beroende på vad man vill säga. En röd ros till en älskad, en gul till en god vän, en vit till ett litet barn. Färggranna tulpaner i olika färger är ett sätt att trösta den närmaste familjen med deras skönhet och enkelhet. Orkidéer är mycket vackra och står för sympati och själens eviga liv; de ger tröst och stöd åt de sörjande, samt visar respekt för den bortgångne.

Begravningsblommor är en viktig del för att ceremonin skall bli så minnesvärld och harmonisk som möjligt. Välj det som du tycker passar bäst och kom ihåg att det handlar om gemenskap och stöd åt alla närvarande.