Pynta rätt till terassfesten

Har du en rymlig balkong eller terass som är stor nog för att anordna en fest på? Då tycker jag inte du ska missa tillfället att ordna en alldeles fantastisk kväll genom att lägga lite kraft på rätt detaljer. Om vädret bjuder på en varm sommarkväll vill man såklart kunna nyttja sin uteplats, men för att ge en optimerad festupplevelse till sina gäster är det såklart viktig att man pyntar sin terass med lite extra kärlek. Även om terassen har trallvirke som golv kan det vara skönt att skaffa en plastmatta med ett häftigt mönster för att göra det än mer skönare och varmare att gå på ifall man inte har skor på sig.

Terass- och balkongräcken ser inte alltid så roliga ut så därför kan man hotta upp dessa något genom att sätta upp ett tygstycke som löper längs med hela räcket. Det skapar en inomhuskänsla och stänger ut ett kallt räcke av tex aluminium. Vill man så kan man även testa med färdiga bambuväggar som finns att köpa på utvalda butiker. Det kan vara en stämningshöjare ifall man satsar på ett lite mer exotiskt tema.

För att göra terassen så inbjudande som möjligt är det viktigt att ha mycket växter. Naturligtvis inte så mycket så att gästerna inte får plats, men några större krukor med stora yviga gröna blad gör susen. En terass ger även möjlighet till att använda sig av blomlådor och kanske har man till och med plats för en liten odling av tomater, gurka, squash eller vad man nu helst önskar. Lite egna grönsaker på terrassen skapar en otroligt mysig känsla. Om man bjuder på middag på terrassen kan man även ställa fram lite färska kryddor såsom basilika, mynta eller persilja som gästerna själva får plocka för att piffa upp sin mat. Det kommer garanterat vara ett vinnande koncept.