Matcha era färger rätt

Står ni inför ett omfattande planerande av er stora dag? Det är såklart mycket att tänka på och blomsterarrangemang kanske inte är det första man funderar på med något år kvar. Det kan dock vara värt att åtminstone ta sig en liten funderare i god tid. För att få ert bröllop att se välplanerat och påkostat ut är det viktigt att hitta sitt tema. Nuförtiden finns det såklart en del par som väljer olika typer av maskeradtema och i de fall är temat tydligt. Jag pratar nu dock om mer traditionella bröllop och hur man skapar en helhet under sin stora dag.

Det bästa sättet att sätta sin prägel genom hela dagen är att bestämma vilket färgtema man vill satsa på. Välj två eller kanske tre färger som ni tycker passar bra ihop och även passar bra för bröllop. Dessa färger kan ni sedan använda som ett genomgående tema hela vägen från inbjudningskortet ändra fram till den dag ni skickar ut tackkorten. Däremellan bör temat återkomma på väl valda ställen under vigsel och fest. Det skall naturligtvis inte överdrivas för det kan ge fel effekt utan färgerna skall snarare vara ett subtilt inslag som skapar en helhetskänsla för gästerna.

Pynt i festlokalen i form av vimplar eller ljus är ett bra sätt att använda sina färger. Däremot är den viktigaste detaljen att få in färgerna i blomsterarrangemanget. Förhoppningsvis har ni valt färger som även går att få på olika former av blommor och blad. Då har ni möjlighet att låta blommorna få exakt rätt färgtema så som passar bäst in på er fest. Det kan röra sig om själva brudbuketten såklart, men även blomsterarrangemang på vigselplats och i festlokalen. Naturligtvis kan även brudgummens slips eller fluga matchas i samma färg om så önskas. Låt fantasin flöda, men glöm inte vikten av ett välplanerat blomsterarrangemang.