Säg ja med färger

Bröllop är en av de viktigaste målstolparna i livet och vare sig de är stora eller små så associeras de med glädje, fest och skönhet. När brudparet lovar varandra kärlek, trohet och stöd så skiner de av en lycka som ackompanjeras av vackra kläder, frisyrer och, kanske viktigast av allt, blommor. Det är ju blommorna som ramar in hela tillfället och hur man vill att de skall se ut är helt upp till personlig smak och tycke. Medan vissa älskar påkostade och pampiga blomsterarrangemang så föredrar andra enklare och renare buketter. Det finns inget rätt eller fel utan bör alltid vara resultatet av väl fattade beslut, gärna med lite hjälp från experterna.

Ett populärt och lyckat sätt att kröna sitt bröllop är att använda en

brudbukett med tema där man, förutom den egna smaken, också förmedlar ett budskap eller en viss smak med sina blommor. Är det ett passionerat par med en förkärlek för lite dramatik och stark känsla kan man välja illröda blommor och djupgröna blad som återkommer i under bröllopsfesten på bord och stolar. Ett mer klassiskt, lite stillsammare par, kanske föredrar vita liljor och orkidéer som ger både bröllopsceremonin och mottagningen en känsla av kultur, klass och kvalitet. Om bruden och brudgummen älskar tradition och rötter i sitt landskap kan man välja vilda blommor eller varför inte en kombination av de egna landskapsblommorna. Brudbuketten kan ackompanjeras av en vacker blomsterkrans i håret, och brudgummen kan sätta de vilda blommorna på bröstfickan.

Huvudsaken är att de som skall gifta sig känner att de ingår sitt äktenskap i precis de färger och med de blommor som bäst representerar dem. Med detta skapar man minnen för livet som man alltid kommer att kunna le åt, och bilderna ger framtida generationer ett avtryck om vem man är som person och som par.